Přeskočit k obsahu
Přeskočit k menu s produkty
Solária Ultrasun
Solária Luxura
Solária Megasun
Solária UWE
Vertikální solária
Akce a slevy

Kontakt

Solária a solární kosmetika

Tel.: 739092266

Email: solaria@seznam.cz

náš facebook

SUPER SLEVA!

bio kosmetika

natáčení videa

Navštivte Fotky-celebrity.cz

Kosmetické suroviny Rostlinné oleje lisované za studena Konopný olej lisovaný za studena

Konopný olej lisovaný za studena 500 ml (o.č. 1072)

Cena s DPH: 249 Kč Cena bez DPH: 216.52 Kč

Koupit
Ks

Dostupnost: Skladem Výrobce: Oranjito
Konopný olej lisovaný za studena 500 ml | Klikněte pro větší fotografii

KONOPNÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA - 100% ČISTÝ ROSTLINNÝ OLEJ BEZ KONZERVAČNÍCH LÁTEK

INCI: Cannabis Sativa Seed Oil

Synonyma: Hemp Seed Oil; Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil; Cannabis Sativa (Hemp) Oil; Cannabis Sativa Oil; Cannabis Sativa Oils; Hemp Oil; Hemp Seed Oil; Oils, Cannabis Sativa

Konopný olej se získává lisováním plodů rostliny Konopí seté (Cannabis sativa). Využívají se semena  tzv. technického konopí, která obsahují pouze stopové množství tetrahydrokanabinolu (THC) a nemají tudíž psychoaktivní účinky. Semena obsahují 30-35 % oleje, který obsahuje cca 80 % esenciálních mastných kyselin (EFA), např. kyseliny linolové (omega-6, 55 %), alfa-linolenové (omega-3, 22 %) gama-linolenové (omega-6, 1 - 4 %) a stearidonové (omega-3, 0 - 2 %), dále obsahuje fytosteroly, minerály a vitamíny.
Konopný olej lisovaný za studena (LZS) je tmavě zelený, s příjemnou oříškovou vůní a chutí. Díky vyváženému poměru omega-6 a omega-3 esenciálních mastných kyselin 3:1 je velmi vhodný pro lidské tělo. Účinky konopného oleje znali už staří Číňané a můžeme o něm říct, že patří mezi nejcennější rostlinné oleje vůbec.
Rafinovaný konopný olej je světle žlutý a používá se hlavně v kosmetickém průmyslu v péči o tělo. Protože konopný olej má relativně nízkou teplotu rozkladu, tak se rafinací ničí přírodní vitaminy a antioxidanty (není vhodný na smažení a fritování). Nicméně z analýz vyplývá, že rafinace má malý vliv na výslednou kvalitu a zastoupení těch látek, které považujeme za účinné v působení na lidskou pokožku. Konopný olej je velice oblíbený rostlinný olej s širokým spektrem pozitivních účinků na pokožku.

Konopný olej lisovaný za studena je určen i k vnitřnímu použití. V jedné polévkové lžíci (14 ml) má takové zastoupení esenciálních mastných kyselin, jaká je doporučená denní dávka EFA. Lze jej užívat denně, aniž by vznikla nevyváženost EFA v těle. Poraďte se se svým lékařem.

Vlastnosti konopného oleje, indikace, ůčinky:
Je hypoalergenní.
Výborně vyživuje pokožku a patří mezi nejcennější rostlinné oleje vůbec.
Působí protizánětlivě a antibakteriálně.
Je velmi vhodný k péči o suchou, citlivou i jinak problematickou pokožku (odstraňuje symptomy ekzému).
Vyrovnává hydratační, lipidovou i pH rovnováhu pokožky.
Přispívá k odolnosti pokožky.
Příznivě působí na nehty.
Zlepšuje kvalitu vlasů, navrací jim lesk, pružnost a vitalitu (lze ho využívat k vlasovým zábalům).
Má silné uklidňující a regenerační účinky.

Konopný olej obsahuje:
polynenasycené mastné kyseliny - kyselina linolová (omega-6) 55%, kyseliny linolenové (omega-3) 17,38%.
mononenasycené mastné kyseliny - kyselina olejová (omega-9) 11,04 %
nasycené mastné kyseliny - kyselina palmitová 6,17 %, kyselina stearová 2,77 %
fytosteroly, minerály a vitamíny

Fyzikální vlastnosti:
Skupenství: kapalné
Barva: žlutá / LZS - tmavě zelená
Vůně / Zápach: charakteristická oříšková vůně / LZS - trávová
Rozpustnost ve vodě: nerozpustný
Rozpustnost v organických rozpouštědlech: rozpustný
Hustota (20°C): ca. 0,95 g/cm3

Použití:
omlazující, anti-aging a regenerační krémy a emulze; balzámy na rty, výroba mýdel, masážní oleje, šampóny a kondicionéry, séra a masky na vlasy, tělová kosmetika, ydratační tělová mléka, solární kosmetika, bio kosmetika, přírodní kosmetika, domácí kosmetika, tělové máslo, krémy po opalování, hydratační tělová másla, krémy do solária, konopná kosmetika, hydratační krémy na ruce, kosmetika po opalování.

Skladování:
Skladujte v těsně uzavřených obalech (ocel, polyethylen) v chladu do 15°C, na suchém a dobře ventilovaném místě. Chránit před přímým slunečním zářením, tepelnými zdroji a silnými oxidačními činidly.

Postup zpracování:
Po otevření snadno podléhá oxidaci. Doporučujeme proto přidat Rozmarýnový extrakt CO2 (0,1 - 0,2%), nebo před ohřátím složky olejové fáze při výrobě domácí, přírodní a bio kosmetiky, přidat vitamin E (0,1 - 0,3%).

UPOZORNĚNÍ:
Žádné rostlinné oleje, ani lisované za studena bio, nevoní tak, jako klasické prodávané kosmetické výrobky, které jsou prakticky vždy doparfémované, jinak by byly neprodejné. Vůně kosmetiky je bohužel jedním z nejdůležitějších faktorů prodeje. Díky tomu vznikl dojem, že například mandlový olej voní krásně mandlemi, ale to je u čistých kvalitních kosmetických surovin vyloučeno. Rafinované rostlinné oleje v naprosté většině nevoní vůbec (součástí rafinace je zbavení oleje vonných částic), některé rostlinné oleje lisované za studena mohou mít vůni lehce připomínající odpovídající rostlinu (ale jen některé), ale nejedná se nikdy o vůni intenzivní a nedá se s vůní kosmetického výrobku vůbec srovnat. Pokud chcete, aby váš doma vyrobený kosmetický přípravek krásně voněl, musíte použít parfém nebo vonnou silici, rostlinné oleje se nepoužívají na parfemaci kosmetiky. Vonné silice jsou velice agresivní na pleť, mohou dráždit pokožku a způsobovat alergie. Vůni rostlin navíc většinou způsobuje něco jiného (například květ) než jádra, ze kterých se olej lisuje.

Na suroviny pro výrobu kosmetiky se nevztahují stejné záruční podmínky, podmínky použití, prodeje a značení jako na kosmetické výrobky.

Fotografie rostlinných olejů a kosmetických surovin jsou orientační, barvy se mohou lišit v závislosti na zobrazení monitoru nebo displaye.
Bio certifikáty kvality najdete zde.

Zde najdete užitečné informace o složení přírodní kosmetiky.  

Požadujete větší množství kosmetických surovin? Poskytujeme objemové množstevní slevy. Zavolejte si o individuální cenovou nabídku na 777011119.

Další kosmetické suroviny pro výrobu domácí kosmetiky:
rostlinné oleje
rostlinné oleje lisované za studena
kosmetické oleje
masážní oleje
rostlinné extrakty
rostlinná másla
vitamíny
hydratační látky
bylinné extrakty
rostlinné extrakty
emulgátory
antioxidanty
konzervační látky
esenciální oleje
zklidňující látky

Naše firma se již více než 17 let zabývá výrobou kosmetiky. Solární kosmetika Oranjito patří díky nejvyšší kvalitě a příznivým cenám dlouhodobě mezi absolutní špičku, díky vysoké kvalitě a jedinečnému designu získaly opalovací krémy do solária Oranjito v celosvětové konkurenci na zahraničním mezinárodním kosmetickém veletrhu první cenu „Zlatá Venuše“ za nejlepší kosmetický výrobek. Prodáváme kvalitní kosmetické suroviny pro výrobu kosmetiky, domácí kosmetiky, přírodní kosmetiky, vlasové kosmetiky, masážní kosmetiky, tělové kosmetiky a bio kosmetiky, které sami dlouhodobě používáme a zaručujeme tak jejich kvalitu. Veškeré suroviny pro výrobu kosmetiky jsou přechovávány ve schváleném skladu a provozovně certifikované pro výrobu kosmetiky a kontrolované hygienou. 

Prodej domácí kosmetiky:
Prodej domácí kosmetiky je zakázán! Domácí kosmetika je určena pouze pro vlastní použití. Pro výrobu kosmetických přípravků určených k prodeji musí mít každý výrobce kosmetiky živnostenský list, schválenou provozovnu, příslušné zkoušky a atesty, každý kosmetický výrobek musí být nahlášen a evidován (CPNP) a výrobce musí platit daně. Domácí výroba kosmetiky by měla splňovat hygienická pravidla.